Azmin abaikan pandangan Nur Jazlan : Pena Hijau - Hijaukan Bumi Allah ♡ Alkhudhri.com

Azmin abaikan pandangan Nur Jazlan

Pemuda UMNO ingatkan Bersatu cermin diri
2 Aug 2020
PRN Sabah: Jangan sulitkan rundingan antara parti
2 Aug 2020

PERMATANG PAUH – Bekas Timbalan Presiden PKR, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali memilih untuk mengabaikan kritikan kononnya beliau dan kumpulannya tidak akan memberi kekuatan kepada Muafakat Nasional.

Menurutnya, kenyataan yang dibuat Timbalan Pengerusi UMNO Johor, Datuk Nur Jazlan Mohamed itu dilihat sebagai pandangan peribadi, malah beliau tetap optimis bahawa gabungan itu akan membuahkan hasil kerana ia dilakukan berdasarkan usaha dan niat baik.

“Kita harus mencari titik pertemuan kerana sekarang ini kita menghadapi cabaran getir. Bagi saya, kritikan itu hanya pandangan peribadi.

“Kita dapat mengatasinya jika bersikap terbuka dan bertoleransi untuk mencari kedamaian,” katanya kepada media ketika ditemui di Program Qurban Aidiladha 2020 di Yayasan An-Nahdhoh di sini hari ini.

Turut hadir, Timbalan Menteri Kementerian Pendidikan, Datuk Mansor Othman dan Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Zuraida Kamaruddin.

Terdahulu, Nur Jazlan mendakwa, Ahli Parlimen PKR yang kini menyertai kerajaan Perikatan Nasional (PN) tidak akan menambah kekuatan Muafakat Nasional untuk menghadapi pilihan raya.

“Kedudukan kumpulan pimpinan Mohamed Azmin hanya dilihat kuat pada masa ini kerana beliau memegang jawatan menteri dalam kerajaan namun bakal tergugat kelak,” katanya.

Nur Jazlan mengeluarkan kenyataan itu selepas Mohamed Azmin menunjukkan bahawa beliau dan kumpulannya sedang mempertimbangkan untuk bergabung dengan Muafakat Nasional.

Sumber : Sinar Harian

alkhudhri
alkhudhri
Semoga artikel ini dapat memberi info kepada pembaca. Penulis sangat mengalu-alukan pembaca untuk kongsikan di mana-mana media sosial. Terima Kasih.

Leave a Reply