Muafakat Nasional mampu rampas kerusi bandar di Selangor : Pena Hijau - Hijaukan Bumi Allah ♡ Alkhudhri.com

Muafakat Nasional mampu rampas kerusi bandar di Selangor

PKR Sabah muktamadkan senarai calon, kerusi minggu depan
1 Aug 2020
PRN Sabah boleh diadakan dalam suasana selamat
1 Aug 2020

TANJONG KARANG – UMNO Selangor yakin kerjasama parti itu, Pas dan komponen Barisan Nasional (BN) mampu merampas semula beberapa kerusi Parlimen dan Dewan Undangan Negeri (DUN) di kawasan bandar di negeri itu pada Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15).

Pengerusinya, Tan Sri Noh Omar optimis kerusi bandar yang dimenangi PH sebelum ini mampu dirampas semula.

Katanya, kerjasama atas nama Muafakat Nasional di negeri itu juga mampu merampas beberapa kerusi yang didominasi PH sejak sekian lama.

“Saya yakin sekiranya semangat (Pilihan Raya Kecil DUN) Semenyih terus dibangkitkan, kita ada peluang untuk meraih kemenangan di kerusi bandar,” katanya pada sidang media selepas menghadiri ibadah korban di Masjid Ar Rahmah, Batu 12 Sungai Burong di sini hari ini.

Noh yang juga Ahli Parlimen Tanjong Karang berkata, Muafakat Nasional juga dapat menyelesaikan kira-kira 90 peratus agihan kerusi Parlimen dan DUN di negeri ini bagi menghadapi PRU15.

“Kami hanya memberi cadangan sahaja dan pada dasarnya telah bersetuju dalam agihan kerusi tersebut.

“Bagaimanapun, keputusan (agihan kerusi) ini belum peringkat akhir lagi kerana ia akan diputuskan di peringkat Pusat,” katanya.

Sumber : Sinar Harian

alkhudhri
alkhudhri
Semoga artikel ini dapat memberi info kepada pembaca. Penulis sangat mengalu-alukan pembaca untuk kongsikan di mana-mana media sosial. Terima Kasih.

Leave a Reply