Segmen Blogwalking – Jejak Jiwa Dalam Cerita : Mengunjungi Hati Penulis Lain : Pena Hijau

Segmen Blogwalking – Jejak Jiwa Dalam Cerita : Mengunjungi Hati Penulis Lain

20250714 paloroid
Surat Dari Ustaz & Gambar Polaroid: Kenangan Manis Cikgu Praktikal Buat Alya & Rakan-Rakan
14 Jul 2025
20250714 paloroid
Surat Dari Ustaz & Gambar Polaroid: Kenangan Manis Cikgu Praktikal Buat Alya & Rakan-Rakan
14 Jul 2025
20250817 blogwalking azam
icon follow us

Assalamualaikum sahabat…

Ada rasa sunyi dalam dunia maya yang kadang hanya dipenuhi teks dan statistik. Tapi bila kita terjebak dalam Segmen Blogwalking – Jejak Jiwa Dalam Cerita, tiba-tiba dunia itu jadi terasa kaya dengan bisikan isi hati dan cerita jiwa yang mahu didengar.

Ini bukan sekadar baca blog orang — ini tentang masuk ke sudut jiwa penulis lain. Kita membaca, memahami dan meninggalkan jejak—bukan jejak kaki, tapi jejak perasaan.

Bagaimana Nak Sertai Segmen Ini?

  1. Tulis entri bertajuk “Segmen Blogwalking – Jejak Jiwa Dalam Cerita” di blog anda.
  2. Tag sekurang-kurangnya tiga (3) rakan blogger yang anda akan singgah. Berikut cadangan yang indah untuk disinggahi : Etuza, DANA, BLOG DIARI FAMILI KAMI, CIK TIE, Miss Mirror, Umialya, Paridah, Warisan Petani, Abam Kie
  3. Tinggalkan URL entri anda di ruang komen post asal segmen di blog Belogsjm.

Kenapa Segmen Ni Best & Wajib Join?

  • Bina komuniti – Blogwalking ni bukan cuma jalan-jalan online. Ia cara kita menghidupkan jalinan blogger, saling menyokong dan berkongsi inspirasi.
  • Canai idea segar – Jumpa gaya penulisan baru, sudut cerita lain, topik yang jarang kita fikirkan—semua ini bantu pecahkan blok kreatif dan buat blog kita lebih menarik.
  • Datang dengan hati ikhlas – Bila kita singgah bukan sebab nak backlink semata, tapi kerana nak hargai dan belajar — itu lebih bermakna.

Kalau anda ada blogger lain yang boleh Abey follow, letak je kat komen di bawah ni — jom sama-sama kita jelajah blog mereka.

👍 Klik Like kalau anda rasa artikel ni menarik.

📢 Share dengan geng blogger lain supaya ramai yang join dan rasa bahagia baca tulisan jiwa kita.

💬 Komen kat bawah — tag blogger yang anda akan blogwalking tu. Abey akan follow balik!

Jom kita jejaki satu sama lain, bukan hanya kata—tapi jiwa. Selamat blogwalking, sahabat jiwa!

alkhudhri
alkhudhri
Semoga artikel ini dapat memberi info kepada pembaca. Jangan malu-malu tekan butang Love ❤️ di atas, bagi Reaction 😄, Share 🔄 dengan kawan-kawan dan tinggalkan komen 💬 kat bawah ya! Nak tahu pendapat anda atau mungkin ada tips tambahan yang boleh dikongsikan? Jom sembang kat ruangan komen. Terima Kasih 😊
Segmen Blogwalking – Jejak Jiwa Dalam Cerita : Mengunjungi Hati Penulis Lain
This website uses cookies to improve your experience. By using this website you agree to our Data Protection Policy.
Read more