Ikuti langkah-langkah berikut untuk cara membeli di JomShopping.

1. Klik pada menu JomShopping

cara membeli

 

2. Pilih produk/kategori

cara membeli

 

3. Contoh jika anda pilih produk Topup Celcom. Pilih atribut (ciri-ciri warna/sifat/nilai dll) jika ada. Seterusnya klik “Add to cart”

cara membeli

 

4. Pada sebelah kanan laman, akan ada troli senarai pembelian anda. Teruskan dengan produk lain jika ada. Sekiranya selesai, terus klik pada butang Checkout untuk membuat pembayaran.

cara membeli

 

5. Jika anda mempunyai akaun di JomShopping, sila klik pada “Click here to login” untuk log masuk akaun anda. Jika anda mempunyai kupon diskaun, masukkan kupon anda dengan klik pada “Click here to enter your code”. Sila ke langkah seterusnya jika anda belum berdaftar di JomShopping atau tiada kupon.

cara membeli

 

6. Jika anda masih baru dan belum mempunyai akaun di JomShopping, masukkan butiran berikut. Tick pada create an account bagi memudahkan anda melihat rekod pembelian anda.

 

cara membeli

 

7. Seterusnya pilih kaedah pembayaran anda sama ada perbankan online menggunakan toyyibPay (caj transaksi sebanyak RM1.00 akan dikenakan), bank transfer atau melalui e-wallet Touch n Go ewallet. Kemudian klik pada butang “Place order” dan ikuti arahan seterusnya.

cara membeli

cara membeli

 

8. Selesai cara-cara membeli di JomShopping. Penghantaran akan dilakukan setelah pembayaran telah dijelaskan. Sila isi Borang Pengesahan Pembayaran yang disediakan.

 

Terima kasih kerana membeli di JomShopping. 🙂