Email 1Malaysia : Idea Bodoh Najib : Pena Hijau

Email 1Malaysia : Idea Bodoh Najib

Birthday Giveaway
15 Apr 2011
RM50 given out every 10 minutes
4 Jun 2011
Birthday Giveaway
15 Apr 2011
RM50 given out every 10 minutes
4 Jun 2011
20110420 email 1malaysia najib
icon follow us
KUALA LUMPUR, 20 April: Belum pun sampai 24 jam Perdana Menteri melancarkan projek e-mel 1Malaysia, sudah muncul satu laman di Facebook menyeru rakyat menolak projek ‘pembaziran’ tersebut.
Didaftar atas nama ‘1M Malaysians who don’t want Najib’s 1 Malaysia email‘, sehingga berita ini ditulis ianya telah mempunyai 21,913 pengguna Facebook yang meminatinya.
Menurut maklumat tertera, laman tersebut dibuat bagi membantah projek emel 1Malaysia yang didakwa hanya akan membazirkan RM50 juta wang rakyat selaku pembayat cukai.
Dalam posting awalnya, pengendali laman ini meletakkan beberapa pilihan jawapan berhubung tujuan projek ini diwujudkan untuk diundi oleh rakan-rakan mereka.
Majoriti peminat laman ini bersetuju bahawa projek emel 1Malaysia adalah projek untuk membantu kroni.
Semalam, Datuk Seri Najib Razak merasmikan projek untuk menyediakan akaun e-mel kepada semua warga Malaysia yang berusia 18 tahun ke atas.
Dengan nilai kontrak bernilai RM50 juta, projek itu dianugerahkan kepada Syarikat Tricubes Bhd.
Bagaimanapun, syarikat tersbut dikatan sebuah syarikat bermasalah.
Bukan sahaja namanya tidak berapa dikenali, ianya juga merupakan antara 12 buah syarikat yang disenaraikan Bursa Malaysia sebagai syarikat GN3 kerana keadaan kewangannya dalam keadaan “lemah” atau “buruk.”
Menurut garis panduan yang ditetapkan Bursa Malaysia, pengkelasan status GN3 itu akan membolehkan syarikat berkenaan mendapatkan bantuan daripada satu jawatankuasa untuk menstruktur semula hutangnya.
Penyenaraian Tricubes di Bursa Saham mungkin ditarik balik sekiranya syarikat itu gagal meyakinkan bursa berhubung pelan untuk melunaskan kesemua hutangnya.
Kontrak bernilai RM50 juta itu dijangka sudah pasti akan memberi nafas baru kepada Tricubes.
Sumber : Harakah

Siapa di sebalik syarikat ni?

 

DAN INI FAKTA YANG PALING MENARIK!!!

RM50 JUTA DUIT RAKYAT akan hangus demi kelangsungan hidup sebuah syarikat milik kroni umno ni yang dah nyawa² ikan. Nak bagi pong bagi ler INTERNET FREE. Email free dah berlambak. Servis pun OK cam GMAIL. Private company pong ader bg email kat staf. Goverment pong dah ader… SDIRI MAU PIKIR LA NAJIB!!!

alkhudhri
alkhudhri
Semoga artikel ini dapat memberi info kepada pembaca. Penulis sangat mengalu-alukan pembaca untuk memberikan komen, like atau kongsikan di mana-mana media sosial. Terima Kasih.
Email 1Malaysia : Idea Bodoh Najib
This website uses cookies to improve your experience. By using this website you agree to our Data Protection Policy.
Read more