Mohon Sumbangan Kak Na MRSMQBER : Pena Hijau
Pentingkan Masa Depan, Ini 5 Sebab Kenapa Korang Harus Mula Melabur Sekarang!
21 Sep 2017
Topup Giveaway By Alkhudhri
15 Nov 2017
Pentingkan Masa Depan, Ini 5 Sebab Kenapa Korang Harus Mula Melabur Sekarang!
21 Sep 2017
Topup Giveaway By Alkhudhri
15 Nov 2017
icon follow us

Assalamualaikum #Qberian dan semua Sahabat FB.
Lewat petang semalam saya telah pun melawat Kak Na (Rohana binti Mohd Nor) Koop/Dobi MRSM Kuala Berang. Solat hajat dan doa selamat telah diadakan di Surau An-Nur, Kg. Pauh semalam. Malam ini insyaAllah akan dibuat di Masjid Kg. Pauh. Kak Na sedang diuji Allah dengan penyakit Kanser Payudara dan dijadualkan menjalani pembedahan masektomi pada Rabu, 11 Oktober ini di Hospital Sultanah Nur Zahirah, Kuala Terengganu. Admit pada 10 Oktober.
Saya tak sampai hati nak tanya stage berapa. Cuma yang boleh saya khabarkan di sini, sebelah kiri mengeras keseluruhan. Sebelah kanan juga ada ketulan. Sakitnya melarat ke tulang pinggul dan kaki. Berat badan turun. Kak Na guna bantuan walker untuk bergerak untuk ke tandas. Selebihnya berbaring. Buat pengetahuan sahabat-sahabat, Kak Na telah berhenti kerja bulan Ogos lepas kerana keadaan kesihatan tidak mengizinkan. Selama ini hujan atau panas, jam 1 tengahari Kak Na pasti pulang ke rumah untuk sediakan makan tengahari Mak yang uzur dan hilang penglihatan.
Sesiapa saja alumni #Qber pasti ada sikit sebanyak kenangan bersama Kak Na yang sangat baik melayan, berkongsi makanan, malah ada yang menganggap Kak Na sebagai mak angkat. Prihatinnya Kak Na kepada pelajar, sehinggakan ketika bertugas di dewan makan Kak Na tahu siapa yang suka kepak ayam, siapa suka peha, bahagian tulang belakang. Pendek kata Kak Na tahu kegemaran masing-masing.

“Kak Na pegang pesan Haji Rozali (pengetua dulu), kalau tak ada pelajar-pelajar ni, tak adalah (peluang pekerjaan) kita. Buatlah sebaik mungkin kerja ni”

Dengan kalimah BismiLlah, saya buka kutipan amal ini untuk kita sama-sama hulurkan sedikit sumbangan bagi membantu kos langsung / tak langsung sepanjang rawatan dan sara hidup Kak Na. Segala bentuk sumbangan boleh dibuat ke akaun berikut:
ANISAH BINTI MOHD NOR (adik Kak Na)
AKAUN MAYBANK 163037165560
Kutipan amal ini khusus sehingga 31 OKTOBER 2017 dahulu. Mohon masukkan reference: MRSMQBER @ KAKNAMRSMQBER untuk memudahkan pemilik akaun membuat ‘clarification’ dengan pihak bank.
Segala pertanyaan boleh terus hubungi / whatsapp saya (Faizah) di talian 013-7772454. Sama2 kita doakan Kak Na berada dalam keadaan tenang, bersemangat dan kesihatannya kembali pulih seperti biasa. Besar atau kecil sumbangan, pasti ditimbang amal. Allah lah sebaik-baik pemberi balasan.
Moga Allah redha.
Nurul FAIZAH binti Jusoh
Qberian Batch 99/00
Mohon share, tag, sebarkan kepada sahabat-sahabat kita.
#kaknamrsmqber
alkhudhri
alkhudhri
Semoga artikel ini dapat memberi info kepada pembaca. Penulis sangat mengalu-alukan pembaca untuk memberikan komen, like atau kongsikan di mana-mana media sosial. Terima Kasih.
Mohon Sumbangan Kak Na MRSMQBER
This website uses cookies to improve your experience. By using this website you agree to our Data Protection Policy.
Read more