Mandian Ais Untuk Hilang Bisa, Lenguh Sendi & Gangguan Makhluk Halus. Ini Caranya Boleh Buat Sendiri! : Pena Hijau

Mandian Ais Untuk Hilang Bisa, Lenguh Sendi & Gangguan Makhluk Halus. Ini Caranya Boleh Buat Sendiri!

surah taha
Surah Taha Ayat 1-5, Amalan Terbaik Melembutkan Hati Yang Keras & Pendinding Diri
5 Feb 2020
wabak
Doa Elak Wabak Bahaya Untuk Semua Yang Nak Datang Ke Jemputan Majlis
14 Feb 2020
surah taha
Surah Taha Ayat 1-5, Amalan Terbaik Melembutkan Hati Yang Keras & Pendinding Diri
5 Feb 2020
wabak
Doa Elak Wabak Bahaya Untuk Semua Yang Nak Datang Ke Jemputan Majlis
14 Feb 2020
mandian ais
icon follow us

Mungkin ada yang belum tahu tentang mandian ais dan apakah kebaikan mandi ais dalam Islam yang juga dikatakan mandian terapi diri yang baik untuk kesihatan serta sebagai cara menghilangkan sakit kepala, buang angin dalam badan, susah tidur, gangguan makhluk halus dan banyak lagi kelebihan dan kebaikan mandian ini.

Ikuti perkongsian seorang ustaz cara buat mandian ais sendiri dari Pusat Perubatan Islam Al-Mujahidin yang menerangkan petua tradisional cara mandi ais dan limau menggunakan limau nipis dan ais batu yang boleh dibuat sendiri di rumah.

Buka peti ais tengok ada limau nipis, kebetulan dah beberapa hari tak mandi ais. Badan pun dah bisa. Sebelum ni pun saya ada share cara mandi ais. Setiap kali badan rasa tak selesa saya pasti akan mandi dengan mandian ais batu.

Cara untuk membuat mandian ais adalah dengan menggunakan limau nipis sebanyak 5 biji atau lebih mengikut kehendak sendiri. Kemudian potongkan limau menjadi dua bahagian seperti ditunjukkan dalam gambar di bawah.

Cara ini digunakan untuk menghilangkan bisa dalam badan, lenguh sendi, sakit belakang, sakit kepala, susah tidur malam dan banyak lagi khasiatnya antaranya menghindarkan gangguan makhluk halus. Caranya mudah sahaja.

1- Beli 1 pack Ais, masukkan ke dalam baldi Dan di campurkan Air sedikit dalam baldi tersebut.
2- Perahkan Limau Nipis @ Limau purut dalam 4 ke 5 biji dalam baldi.

Sebelum mandi anda baca:

mandian ais

Sebaiknya baca ayat suci ini angkat baldi di luar bilik air dahulu selesai baca mandi.

mandian ais

Sebaiknya mandi ini buat bilasan terakhir, mandi dulu dengan Air biasa baru mandi air limau ini. Mula mandi dari kepala, lebihkan siram di belakang tengkuk dan bahu.

mandian ais

Cara begini jika anda amalkan, jika angin banyak dalam badan Insha Allah akan keluar semua angin dalam badan. Sekiranya ada gangguan jin dan makhluk halus Insha Allah akan berkurangan, sifat jin memang tidak tahan dengan sejuk kerana jin diciptakan dari API.

Sekiranya lepas Mandi anda merasa loya, pening, nak muntah, sendawa. Itu maknanya di dalam tubuh anda ada gangguan. Jika dalam badan ada gangguan yang lama, selepas mandi badan akan jadi penat dan tak bermaya.

Sekiranya anda amalkan dan buat dengan kekerapan mandian ais ini sebanyak 3 hari sekali. Insha Allah dengan izin Allah badan akan rasa lebih segar.

Waktu sesuai mandi ais adalah sebaiknya selepas subuh atau sebelum waktu Maghrib. Jika anda kerap sakit belakang, sakit kepala, sakit sendi dan bisa-bisa dalam badan, ianya sangat sesuai anda amalkan mandian ais ini.

Semua itu atas keyakinan anda sendiri dengan Izin Allah Insha Allah pasti akan sembuh. Kita hanya doa dan ikhtiar. Kesembuhan semuanya atas izin Allah.

Pesakit saya atau sesiapa yang pernah buat mandi ais ini sila share pengalaman mandi ais dan apa yang anda rasa selepas mandi dengan cara begini di bahagian komen. Ada yang sampai jadikan mandian ini adalah mandian harian, badan akan segar sangat-sangat.

Izin Allah In Shaa Allah sembuh.

Semoga bermanfaat.

“Barangsiapa yang menunjukkan kepada kebaikan, maka ia (orang yang menunjukkannya) akan mendapat pahala seperti orang yang melakukannya. [HR Muslim, 3509].

BACA JUGA: “Siapa Tahu ?! Kita Telah Disihir Puncanya Terhalang Rezeki Kita” INI AYAT PEMBATAL SIHIR REZEKI “

Sumber : Kataustaz.com

alkhudhri
alkhudhri
Semoga artikel ini dapat memberi info kepada pembaca. Penulis sangat mengalu-alukan pembaca untuk memberikan komen, like atau kongsikan di mana-mana media sosial. Terima Kasih.
Mandian Ais Untuk Hilang Bisa, Lenguh Sendi & Gangguan Makhluk Halus. Ini Caranya Boleh Buat Sendiri!
This website uses cookies to improve your experience. By using this website you agree to our Data Protection Policy.
Read more